Tartson velünk a szikes tavakhoz a vonuló madárvendégeket megcsodálni!

A Fertő-Hanság Nemzeti Park szakemberei egy kora tavaszi madárnéző kirándulásra invitálják az érdeklődőket:

 Időpont: 2019. március 16. szombat,  9:00 órától, a kirándulás időtartama: két óra
Találkozási pont: Hanság-főcsatorna parkolója, GPS: 47 40 44.21 N;  16 50 49.97 E

A szakemberek szerint:

„Madaraink látványos, nagy létszámú őszi vonulásához képest a tavaszi visszaút gyorsabban zajlik, hiszen mindenki igyekszik vissza a költőterületeire kihasználva a meleg déli áramlatok segítő hatását. Üzemanyagraktáraikat azonban ilyenkor is tölteni kell, amire az élőhely rekonstrukció mesterséges tavacskái remek lehetőséget biztosítanak. A megfáradt, éhes vándorok (vízi-, partimadarak és ragadozómadarak) kilétét és napi ténykedését kísérjük figyelemmel a program során.”

Javasolják, hogy a résztvevők a kora tavaszias időjárásnak megfelelően öltözzenek. Túrabakancs, gyerekeknek gumicsizma ajánlott a területek nedves, lápos jellege miatt.

A programra előzetes bejelentkezés szükséges az alábbi számon: +36 99/537-620.

Kérjük, figyeljenek arra, hogy a program napján már nem tudnak új jelentkezést fogadni! Programdíj: 1000 Ft/fő, 14 év alatt: 500 Ft/fő,

Szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Amennyiben nem felel meg a javasolt időpont, de a madarakat mindenképpen szeretnék köszönteni, az érdeklődők jelentkezhetnek még két később kirándulásra is. Mutatjuk az időpontokat:

2019. március 23. 09:00 óra
2019. március 30. 09:00 óra

További felvilágosítás itt érhető el!

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →