Időjárás-jelentés

Budapest, 2019. március 12., kedd (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 

    Időjárási helyzet Európában:
    —————————-
Délnyugat-Európa felől anticiklon nyúlik be a kontinens középső tájai fölé. A magasnyomástól északnyugatra, északkeletre és délkeletre is egy-egy ciklon örvénylik, változékony, szeles, gyakran csapadékos időjárást okozva. Oroszországban többfelé havazik, Skandináviában hózáporok alakulnak ki. Utóbbi területen napközben is több fokkal fagypont alatt marad a hőmérséklet. Európában másutt általában eső, záporeső, helyenként zivatar fordul elő, a kora délutáni órákra a mediterrán térségben jórészt 15 és 22 fok közé melegszik fel a levegő. Közép- és Nyugat-Európában többnyire 6 és 12 fok között maximum-hőmérséklet a jellemző. A Kárpát-medence fölé kezdetben száraz, szerdán már nedvesebb levegő érkezik.

    Várható időjárás az ország területén szerda estig:
    ————————————————–
Kedden gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, néhol futó zápor előfordulhat, majd estére nagyrészt kiderül az ég. Éjszaka északnyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, hajnaltájt a Kisalföld térségében meg is vastagszik a felhőtakaró. Szerdán délelőtt az Alföldön még lehet – egyre szűrtebb – napsütés, majd arrafelé is megvastagszik a felhőzet. Az ország északi felén többfelé várható eső, záporeső, legnagyobb eséllyel a Dunántúl északi részén. Az Északi-középhegység térségében havas eső, hó is eshet. Délebbre jóval kisebb a csapadék kialakulásának esélye, délkeleten nem is valószínű. Kedden az északi, északnyugati szél fokozatosan mérséklődik, majd éjszaka a szél fordul, napközben délnyugati irányból nagy területen megélénkül, helyenként megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +3 és -5 fok között alakul, északnyugaton várható az enyhébb idő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 5 és 12 fok között valószínű, délen lesz a melegebb.

kf \ bBAB \ gkp

MTI 2019. március 12., kedd 15:39

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →