Időjárás-jelentés

Budapest, 2019. március 13., szerda (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 

   Időjárási helyzet Európában:
—————————-

Nagy változékonyság jellemzi kontinensünk időjárását. Jelenleg az Északi-tenger felett, a Kelet-európai-síkság térségében és a szárazföld délkeleti országainál örvénylenek ciklonok. Azokon a tájakon felhős az ég, csapadék is több helyen megfigyelhető, amelynek formája jellemzően eső, zápor, de északkeletről havazást is jelentenek.

A köztes területek fölé anticiklon ékelődött be, így Európa középső és déli, délnyugati országaiban sokat süt a nap, emellett pedig a kontinens nyugati harmadán is a leszálló légmozgás a meghatározó.
A hőmérséklet csúcsértéke főként a Skandináv-félszigeten marad 0 fok alatt, míg másutt 2 és 13, a szárazföld délnyugati harmadán általában 15 és 21 fok közé melegszik fel a levegő.  Spanyolországban azonban még ennél is melegebb van, ott 24, 28 fok közötti értékek is előfordulnak.

A Kárpát-medence térségébe csütörtökön átmenetileg szárazabb levegő érkezik, ismét kisüt a nap, és csapadék is csak kevés helyen eshet.

  Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:
—————————————————–

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd az éjszaka második felétől északnyugat felől lassanként felszakadozik a felhőzet. Csütörtökön a gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk, késő délutántól viszont ismét felhőzetnövekedés kezdődik. Szerdán az északi megyékben akár több helyen is eshet az eső, záporeső, később csak helyenként fordulhat elő csapadék. Előbb a délnyugati, csütörtökön pedig az északnyugatira forduló szél élénkül meg, csütörtökön az északi országrészben erős lökések is lesznek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 7 és 13 fok között valószínű, délnyugaton lesz a legmelegebb.

kf \ bBAB \ ppd

MTI 2019. március 13., szerda 16:06

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →