OS: A Sporttal és kreatív játékokkal a gyermekek neveléséért és egészségéért Alapítvány közleménye

Budapest, 2019. február 6., szerda (OS) – A  “Gyermekek játékos fejlesztése 2019 program” keretein belül  a Sporttal és kreatív játékokkal a gyermekek neveléséért és egészségéért Alapítvány 2019. februárjában megkezdte a gyurmák szétosztását. Első körben mintegy 2406 kilogramm gyurmát osztanak szét a résztvevő intézmények között.  Az együttműködésnek köszönhetően több mint 110 intézmény, köztük óvodák, általános iskolák kapnak 10 színű gyurmát 2019-ben. 2 alkalommal, összesen 4812 kilogramm gyurma kerül szétosztásra, amely több ezer gyermek oktatásához nyújt segítséget.

 A program célja, hogy a nevelésben dolgozó szakembereknek elérhető legyen olyan eszköz, amely segítségével sok gyermeket tudnak játékosan, egyszerűen nevelni, fejleszteni vagy oktatni.   A felhasználási korosztályt tekintve a gyurma egész kicsi kortól az általános iskolás korosztályig használható fejlesztő eszközként.

Az alapítvány további célja. hogy  “Gyermekek játékos fejlesztése 2019 program” bővítéseként a szeptemberi kiszállításnál a résztvevő intézményeknek mintegy 110.000 oldal origami papírt és a hozzá szükséges oktatást segítő saját kiadású kiadványt is biztosítson, ezzel bővítve azon kreatív eszközök, lehetőségek számát, amely a gyermekeknek és a velük foglalkozó szakembereknek a változatos oktatáshoz nyújt lehetőséget.

Bővebb információ: www.kreativ-gyermek-alapitvany.com

Kiadó: Sporttal és kreatív játékokkal a gyermekek neveléséért és egészségéért Alapítvány

kf \ bki \ bdó

MTI 2019. február 6., szerda 11:52

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →