Nem lesz kertészkedés a hétvégén, hűvös idő vár ránk!

Szerdán egy gyenge hidegfront hatására többfelé feltámad a nyugati-északnyugati szél, és a felhőzet is többször megnövekedhet, északkeleten egy-egy zápor is kialakulhat.

A keleti, északkeleti tájakon még párás, ködös idő indíthatja a napot, de tartós köd már nem valószínű. Hajnalban -3, +3, kora délután 9-15 fokot mérhetünk.

Meleg- majd gyenge hidegfronti hatás várható.

Csütörtökön eleinte sok napsütésre számíthatunk, majd egy újabb hidegfront hatására észak felől megnövekszik a felhőzet. A késő délutáni óráktól egyre nagyobb területen ered el az eső. A nyugatias szél többfelé megélénkül. Napközben 9-13 fokra készülhetünk.

Pénteken a front mögött erős, viharos északias szélre számíthatunk, többfelé záporokkal. Felhős és enyhe lesz a hajnal, de délután kevés napsütés mindenütt valószínű. 3-10 fokos maximumokat mérhetünk, északkeleten lesz a leghidegebb.

 Szombatra kitisztul az ég, hajnalban -5 foknál is hidegebb lehet. Szeles marad az idő, és délután is fagypont közelében alakul a hőmérséklet.

 Vasárnap is mindenütt fagyos lesz a reggel. Pár fokot emelkednek a maximumok, mérsékelt marad a szél, de nagyrészt felhős idő ígérkezik.

https://www.idokep.hu/elorejelzes/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →