Kötöttfogású Magyar Nagydíj – Tóth Martin legyőzte Kozákot

Fotó: Győr, 2019. február 23. Andrási József (piros) és az algériai Abdelkarim Fergat a győri kötöttfogású birkózó Magyar Nagydíj – Polyák Imre emlékverseny 55 kilogrammos súlycsoportjában 2019. február 23-án. MTI/Krizsán Csaba

 Budapest, 2019. február 23., szombat (MTI) – Egy bronzérmet szerzett a magyar csapat a győri kötöttfogású birkózó Magyar Nagydíj – Polyák Imre emlékverseny szombati versenynapján, de meglepetésre nem Kozák István végzett a harmadik helyen, hanem a 72 kilogrammos helyosztón őt legyőző Tóth Martin.

A délelőtti programban egyedül Kozák tudott meccset nyerni a magyarok közül, ő mindjárt kettőt is, ám az elődöntőben kikapott ugyanattól a georgiaitól, Szacsino Davitajától, akitől korábban Tóth is.

Mivel Davitaja a nyolc között kezdett Tóth Martin ellen, és azt követően találkozott Kozákkal, előbbi úgy került vigaszágra, hogy az rögtön a bronzmeccset jelentette számára.

A helyosztón aztán a BHSE-ben szereplő Tóth élt a második esélyével és magabiztosan, 4-1-re győzött, ezzel pedig a nap egyetlen magyar dobogós helyezését produkálta.

Szombaton hét magyar lépett szőnyegre, ám közülük csak Kozák és Tóth tudott meccset nyerni.

A hagyományos Magyar Nagydíj a nemzetközi szövetség kiemelt versenye, melyen világranglista pontokat lehet gyűjteni. A viadal vasárnap 10 órától folytatódik a 60, 67, 77, 87 és 130 kilogrammosok küzdelmeivel.

Eredmények, döntők:
——————-
55 kg (körmérkőzések után):
1. Ilhom Bahromov (üzbég)
63 kg:
Sinobu Ota (japán)-Erbatu Tuo (kínai) 6-0
72 kg:
Smagi Bolkvadze (georgiai)-Szacsino Davitaja (georgiai) mérkőzés nélkül
82 kg:
Gela Bolkvadze (grúz)-Rajbek Bisultanov (dán) 7-1
97 kg:
Tracy Hancock (amerikai)-Fatih Baskoy (török) 3-3

scp \ sgr \ gte

MTI 2019. február 23., szombat 21:06

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →