Márciusban mutatják be a digitálisan felújított Vízipók-csodapókot

Március 22-én, a víz világnapján mutatják be a digitálisan felújított Vízipók-csodapók című egész estés rajzfilmet. A rajzfilmsorozat alapján készült  film a víz alatti rovarok és kisállatok világát mutatja be játékos, mesés, ismeretterjesztő formában, miközben a természet szeretetére és a környezet védelmére is tanít.

 „Bálint Ágnes, a televízió egyik szerkesztője javasolta, hogy készüljön egy rajzfilmsorozat a Pannonia Filmstúdióban. Az első epizódot megmutatták egy német forgalmazónak, aki azt mondta, hogy ezekkel a csúnya kisállatokkal nem szabad egy sorozatot készíteni, mert nem lesz sikeres” – idézte fel a kezdeteteket Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm Kft. ügyvezető igazgatója.

A Kecskeméti Filmstúdió átvállalta a gyártást, és az első két sorozta után olyan sikert tapasztaltak, hogy javasolták, készüljön belőle egy egész estést rajzjátékfilm is. Ezt több mint egymillióan látták a mozikban, valamint 45 ország vásárolta meg a forgalmazási jogokat.

„Az egész estés film után megcsináltuk a harmadik évadot is, úgyhogy azt lehet mondani, a gyerekek fogékonyak voltak ezekre a csúnya élőlényekre, mert rájöttek, hogy a belső tulajdonságaik révén válnak szimpatikussá.”

A producer kiemelte, a film amellett, hogy szórakoztat és a barátság fontos pillanatairól is szól, nagyon sok hasznos információt eljuttat a gyerekekhez az élővíz védelmével kapcsolatban is. Ezért a tavaszi bemutatóhoz kapcsolódva számos ismeretterjesztő előadással és programmal várják majd a gyerekeket.

Forrás: https://www.elobolygonk.hu/

Kép forrása: https://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Vizip%C3%B3k.jpg

És egy kis ízelítő:

2. Évad 7. Rész Keresztespók továbbra is szomorkodik a hálóért, de Vízipók és Katica persze megvigasztalnak. Ajánlottak, hogy megtanítsák Keresztespókot a háló készítését. Nekilátnak dolgozni, de minden hiába. Katicának baja a háló ragacsával, Vízipók pedig víz nélküli hálószövéssel. Amikor elmennek, a legyek kinevetnek Keresztespókon, hogy micsoda hálót szőtt. Keresztespók nem adja meg magát, hálót fonja. Vízipók és Katica elbűvölően néznek rá.

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →