Jöhet a vékonyabb kabát: szeles, napos, tavasziasan enyhe idő várható

Csütörtökön sok-sok napsütésre számíthatunk, felhők alig lesznek az égen, így csapadék sem várható.

Többfelé erős, északnyugaton viharos lökések kísérhetik nyugati-északnyugati szelet. A csúcshőmérséklet 12 és 20 fok között alakul, északkeleten mérhetjük az alacsonyabb, nyugaton a magasabb értékeket. Gyenge melegfronti hatás.

Péntekig meleg, napos idő, majd hidegfront jön

Pénteken egy hidegfront érkezik élénk, erős északnyugati széllel. Gyakran megnövekedhet a felhőzet, a Dunántúlon több helyen, máshol helyenként alakulhat ki gyenge eső, zápor. A hőmérséklet jelentősen nem esik vissza, napközben 8-15 fokra van kilátás.

Szombaton főként nyugaton alakulhat ki zápor. Sok lesz felettünk a felhő, több napsütés keleten ígérkezik. Az északkeleti szél a Tiszántúlon élénkülhet meg. Hajnalban -3, +5, napközben 3-10 fok valószínű.

Vasárnap is felhős időre van kilátás. Gyenge eső főként az északi tájakon fordulhat elő. A déli-délnyugati szél sokfelé megélénkül, néhol megerősödik. Délután keleten, északkeleten 3-8, máshol 10-15 fok valószínű. Hétfőn változóan felhős, szeles idő körvonalazódik 13-19 fok közötti maximumokkal.

Forrás: https://www.idokep.hu/elorejelzes/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →