Figyelem: Győrladamér- Dunaszeg-Dunaszentpál- Mecsér vízhálózat öblítés!

A Pannonvíz tájékoztatja a lakosokat:

2019. március 13-án kedden és március 14-én szerdán Dunaszegen tisztítják a vízhálózatot.

A hosszú hétvégére nem terveznek semmilyen beavatkozást.

2019. március 18.-19.-20.-án Dunaszentpál és Mecsér vízhálózat tisztítása következik. Ezekben a körzetekben érdemes előre tartalékolni ivóvizet. A fehér ruhák mosása előtt célszerű ellenőrizni a víz átlátszóságát.

Szakembereik az utóbbi hetekben Győrújfalutól kezdve utcáról utcára átöblítették a vezetékeket. Szeretnék megköszönni Győrújfalu, Győrzámoly és Győrladamér lakosságának türelmét, itt már végeztek a vezeték tisztítással.  Előreláthatólag március 14-én Dunaszegen is végezni fognak.

További fontos információk:

Az öblítések, vízvezeték tisztítások idején is fogyasztható az ivóvíz. A barnás elszíneződést vas és mangán vegyületek, a szürkés, fehéres színt pedig apró légbuborékok okozzák.

Az okozott kellemetlenségekért a lakosok türelmét és megértését kérik.

A munkálatok alatt a 06 96/311-753 telefonszámon éjjel nappali diszpécser szolgálatuk tud további információkat adni. A munkákról előzetesen, falragaszokon, hirdetéseken értesítik a lakosságot.

Az ivóvíz átlátszóságát minden esetben műszeres beméréssel, az NTU érték mérésével határozzák meg. Az ivóvíz elszíneződését a hálózatban lévő vas és mangán vegyületek okozzák, melyek nem károsak az egészségre.  Az öblítések idején víznyomás ingadozás, vízhiány és átmeneti ivóvíz elszíneződés fordulhat elő. Ez idő alatt is fogyasztható a vezetékes víz, de minden karbantartási munkánál ivóvizes tartálykocsit is irányítanak a településre. Célszerű lesz az öblítés idejére megfelelő mennyiségű vizet tartalékolni.

Kérik, hogy az érintett területen a fehér ruhák mosása előtt szemrevételezéssel szíveskedjenek ellenőrizni a vízminőséget. Sűrített levegős eljárással és hagyományos öblítéssel is fogják tisztítani az utcai vízvezetékeket. Az eljárás a szokásos vízöblítésnél jóval rövidebb ideig tart, és sokkal hatékonyabb tisztítást tesz lehetővé. Az öblítés mellékhatásaként levegő maradhat a rendszerben. A légbuborékok esetenként fehérre színezhetik a vizet, de a buborékok 1-2 perc után eltávoznak a vízből.

Panaszaikat, kárigényeiket központi címre, az iktato@pannon-viz.hu  e-mail címre vagy a 9025. Győr, Országút u. 4. postacímre várják.

A Pannonvíz munkatársai folyamatosan dolgoznak azon, hogy az érintett szigetközi településeken ismét folyamatosan átlátszó legyen a csapvíz! Az okozott kellemetlenségekért a lakosság türelmét és elnézését kérik!

Kép és tartalom forrása és további részletes információk itt érhetők el!

https://www.pannon-viz.hu/cikk/gyorzamoly-gyorladamer-dunaszeg-dunaszentpal-mecser.html

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →