Női kézilabda Magyar Kupa – A Győr megvédte címét az FTC elleni döntőben

Debrecen, 2019. március 17. A győri csapat tagjai ünnepelnek a női kézilabda Magyar Kupa döntőjében játszott Győri Audi ETO KC – FTC-Rail Cargo Hungaria mérkőzés utáni eredményhirdetésen a debreceni Főnix Csarnokban 2019. március 17-én. A Győr 32-29-re győzött. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Női kézilabda MK – A Győr megvédte címét az FTC elleni döntőben – FRISSÍTETT (új: nyilatkozatok)

    Debrecen, 2019. március 17., vasárnap (MTI) – A címvédő Győr csapata 32-29-re legyőzte a Ferencvárost a női kézilabda Magyar Kupa vasárnapi fináléjában, a debreceni Főnix Csarnokban rendezett négyes döntő második játéknapján.

 A győriek 18. alkalommal jutottak a fináléba, és immár 14 kupagyőzelemmel büszkélkedhetnek. A 12-szeres aranyérmes fővárosiaknak ez volt a 21. döntőjük. A két csapat hetedszer találkozott az MK-fináléban, egy ferencvárosi siker mellett az ETO hatodszor nyert.

Eredmény, döntő:
Győri Audi ETO KC – FTC-Rail Cargo Hungaria 32-29 (18-11)
——————————————————–
gólszerzők: Groot 8, Oftedal 5, Brattset 4, Hansen, Görbicz, Amorim, Kristiansen 3-3, Knedliková 2, Pintea 1, illetve Pena 7, Háfra 5, Kovacsics, Klujber, Schatzl 4-4, Faluvégi 2, Pásztor, Mészáros, Klivinyi 1-1

A fővárosiaktól Szemerey Zsófia, a holland Danick Snelder és a montenegrói Djurdjina Malovic, a címvédő győriektől Fodor Csenge, és az idény végén távozó norvég Nora Mörk hiányzott. A két csapat idén már negyedik alkalommal találkozott, január 2-án a bajnokságban 39-33-ra győzött az ETO, majd február 2-án és március 2-án a Bajnokok Ligája középdöntőjében egyaránt 32-32-es döntetlent játszottak egymással.

Az FTC több mint hat perc után szerezte első gólját, mert több hibát is elkövetett támadásban, ezt kihasználva a címvédő 3-0-ra ellépett. A játék képe nem változott, ezért Elek Gábor vezetőedző 7-2-es hátránynál időt kért. A győriek kiválóan védekeztek, a világbajnok francia Amandine Leynaud remekül védett, a túloldalon viszont a hatékony védelem és a jó kapusteljesítmény is hiányzott.

A fővárosiak egy 3-0-s sorozattal némileg kozmetikáztak az eredményen, de a hajrában is alig-alig volt kivédekezett győri támadás, így az ETO a szünetben 18-11-re vezetett.

A második felvonást remekül kezdte az FTC – egyre jobban védekezett, hatékonyan lőtt, Bíró Blanka pedig egyre többet hárított -, így egy 6-1-es szériával 20-18-ra felzárkózott.

A 23. percben még kilenc góllal vezetett a Győr, a 44. percben viszont Kovacsics Anikó és Nerea Pena irányításával sikerült az egyenlítés a Ferencvárosnak. Danyi Gábor időkérése után csapata megint pontosabbá vált, és egy 4-1-es sorozattal ismét előnybe került, ezt pedig megőrizte a meccs végéig. Az ETO az utolsó négy gólját hétméteresből szerezte.

A négyes döntő legértékesebb játékosa Cornelia Nycke Groot, a Győr holland irányítója lett.
“Minden elismerésem a lányoknak, elsősorban azért, ahogyan az első félidőben kézilabdáztunk, és azért, hogy a második félidőben kritikus helyzetben is tudtunk újítani. A Ferencváros előtt is le a kalappal, de úgy gondolom, megérdemelten győztünk” – nyilatkozta Danyi Gábor, aki az első trófeáját nyerte a Győr vezetőedzőjeként.

Hozzátette: csapata nagyon jól játszott a meccs nagy részében, és annak ellenére, hogy a Ferencváros óriásit küzdött, és komoly hátrányból is visszakapaszkodott, nem érezte, hogy elveszíthetik a mérkőzést.

“Nagyon rosszul kezdtük a meccset, mindent megtettünk, amit az ETO ellen nem lenne szabad. Nagyon későn találtuk meg a megfelelő csapatunkat. Az ETO ma egy Amorimmal és egy Leynaud-val mindenképpen jobb volt, de igazság szerint mi is alájuk játszottunk” – magyarázta Elek Gábor, a Ferencváros trénere.

Hozzáfűzte: ellenfelük sokat profitált a tapasztalatából, az FTC pedig talán a játékosok fiatal korából adódóan többet hibázott.

korábban:
a 3. helyért: Érd HC-Dunaújvárosi Kohász KA 31-23 (13-12)

szombaton játszották:
elődöntők:
Győri Audi ETO KC-Érd HC 39-26 (20-15)
FTC-Rail Cargo Hungaria – Dunaújvárosi Kohász KA 33-26 (17-11)

srd \ ske \ sgg \ gte

MTI 2019. március 17., vasárnap 20:36

Debrecen, 2019. március 17. A győztes győri csapat a női kézilabda Magyar Kupa döntőjében játszott Győri Audi ETO KC – FTC-Rail Cargo Hungaria mérkőzés utáni eredményhirdetésen a debreceni Főnix Csarnokban 2019. március 17-én. A Győr 32-29-re nyert.

Fotó:  MTI/Czeglédi Zsolt

Debrecen, 2019. március 17. A győri Görbicz Anita emeli magasba a kupát a női kézilabda Magyar Kupa döntőjében játszott Győri Audi ETO KC – FTC-Rail Cargo Hungaria mérkőzés utáni eredményhirdetésen a debreceni Főnix Csarnokban 2019. március 17-én. A Győr 32-29-re győzött.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →