Együttműködési megállapodást kötött a győri Széchenyi Egyetem az amerikai Marymount Egyetemmel

Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:
Washington, 2019. március 31., vasárnap (MTI) – Együttműködési megállapodást kötött a 
győri Széchenyi István Egyetem az amerikai Marymount Egyetemmel, a két felsőoktatási intézmény diákcseréről, vendégoktatói lehetőségekről és kutatási együttműködésről állapodott meg. 

     Az egyezményt magyar részről Lukács Eszter, a Széchenyi Egyetem oktatási rektorhelyettese, amerikai részről pedig Irma Becerra, a Marymount Egyetem újonnan beiktatott rektora írta alá. Az aláírási ünnepségen részt vett Komlósi László, a Széchenyi Egyetem nemzetközi kapcsolatokért felelős rektori megbízottja és Makai Attila, a Nexcon vállalat ügyvezető igazgatója is.

Győr város felsőoktatási intézménye – amely korábban közlekedési és távközlési műszaki főiskola volt, és 2002-ben kapott egyetemi rangot – 1986-tól viseli Széchenyi István nevét. Amerikai partnere 1950-ben alakult katolikus magánegyetem, a virginiai Arlingtonban található és elsősorban üzleti képzéssel, informatikai technológiák oktatásával, valamint egészségügyi és bűnüldözési szakemberek képzésével foglalkozik.

kjj \ gtr

MTI 2019. március 31., vasárnap 8:57

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →