Április 12-ig lehet jelentkezni a gyerekeknek szóló digitális csapatversenyre

    Budapest, 2019. április 1., hétfő (MTI) – Április 12-ig várják az iskolások jelentkezését az ország legnagyobb digitális csapatversenyére, a Nagy Digitális Kalandra – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

     A Logiscool Digitális Tudásért Alapítványa szervezésében és a Vodafone Magyarország által működtetett www.digitaliscsalad.huokos magazin támogatásával létrejövő Nagy Digitális Kalandot immár harmadik alkalommal rendezik meg.

A megmérettetéshez – amelyet országszerte több helyszínen rendeznek majd április 26-án – a Vodafone Digitális Iskola Programjában résztvevő több intézmény is csatlakozik, közülük többen helyben rendezik meg a versenyt, így a helyszínek száma 35-ről 43-ra bővül.

Az elmúlt két évben több mint 5200 gyermek vett részt a megmérettetésen. A háromfős, 3-4. és 5-6. osztályos diákokból álló csapatoknak idén is 60 perc áll rendelkezésükre, hogy online teljesítsék a digitális világgal, logikus, algoritmikus gondolkodással, illetve az internetbiztonsággal kapcsolatos játékos küldetést. A verseny külön felkészülést nem igényel, a hétköznapokban megszerzett tudásra alapoz.

A korábbi évekhez hasonlóan a gyermekeknek Wi-Fi képes laptopra vagy tabletre is szükségük lesz az online feladatok teljesítéséhez, az internetet pedig minden helyszínen a Vodafone biztosítja 4G képes MiFi eszközeivel.

A jelentkezéseket a verseny weboldalán, a https://www.nagydigitaliskaland.hu/ oldalon várják.

hvk \ gtr

MTI 2019. április 1., hétfő 13:59

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →