Ne aggódjon, nem maradt le semmiről! Mutatjuk, mi történt a héten Győrben!

Dőljön hátra a fotelben és nézze meg a videókat!

2009-ben indult útjára, azóta egyre jobban kinövi magát a Kossuth Kupa. A Kossuth Lajos Középiskola szervezésében megvalósuló szakmai versenyre ugyanis az ország számos pontjáról érkeznek fiatalok, hogy fodrász és kozmetikus szakmákban, összemérjék tudásukat. A megmérettetésen nem csupán a létszám, a színvonal is folyamatosan nő, ezt a tanárok és a zsűriző mesterek is megerősítették.

Nagyböjti ételosztást tartott a Győri Egyházmegyei Karitász hétfőn délelőtt. A jótékony akciót már hagyományosan szervezik meg, idén azonban, rekordot jelentő, hat tonna, tartós élelmiszert tudtak összegyűjteni a hívektől befolyt adományokból. Egy csomag átlagosan két kiló lisztet, egy kiló cukrot, tésztát, rizst, valamilyen konzervet, olajat és pudingport tartalmazott.

tt a tavasz, elkezdődött a Védd a helyit, vedd a kisalföldit programsorozat is. Vasárnap rendezték az idei első vásárt a Dunakapu téren. A piacon most is számos kistermelő, őstermelő, kézműves termékeket előállító vállalkozó érkezett, minden megtalálható volt, mi szem-szájnak ingere. A termelői piac nem csak bevásárló hely, hanem igazi találkozási pont, ahol gyerekek és felnőttek egyaránt megtalálják a kedvükre való szórakozást. Itt írtunk róla.

25 éve alapították újra a Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnáziumot, Általános Iskolát és Óvodát Győrben. Az elmúlt időszakban az oktatási intézmény bebizonyította: a katolikus értékrendre megfelelő irányt mutat, és biztonságot ad a diákoknak, hangzott el a keddi, jubileumi ünnepségen a Richter-teremben. A negyedszázados évforduló alkalmából Győr városa, ezüst emlékérmet adományozott az iskolának.

Nagy érdeklődés mellett, vidám hangulatban zajlott az a családi nap, amit a nevelőszülői hivatás népszerűsítésére rendeztek Győrben. Nevelőszülők, gyermekek és a nevelőszülői hivatás iránt érdeklődők együtt élvezhették az előadásokkal, családi és gyermekprogramokkal tarkított estét. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által indított országos kampányprogram célja, a nevelőszülői rendszer bemutatása és egyben nevelőszülők toborzása, a magyar családok erősítése érdekében. Itt és itt írtunk róla.

 

 

A videók forrása: http://tv.gyorplusz.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →