Növelte kapacitását a győri Ice Solution Kft.

Győr, 2019. április 12., péntek (MTI) – Mintegy nyolcszázmillió forintos hűtőházi beruházással növelte kapacitását a győri székhelyű Ice Solution Kft., a bővítéssel összese már 15 ezer raklapnyi mélyhűtött árut képes tárolni a magyar családi vállalkozás – tájékoztatta a cég pénteken az MTI-t.

Az új hűtőház a vállalkozás 4,6 hektár területen fekvő telephelyén az ipari park szomszédságában épült. Az új hűtőben 3800 raklap, összesen mintegy háromezer tonna áru fér el, amely mintegy 125 telepakolt kamionnyi árumennyiségnek felel meg.

A hűtőház belmagassága tizennégy méter, amelyben hat raklapszint magasságú mozgó állványrendszert alakítottak ki.

A tíz hónap alatt megvalósult fejlesztést a cég részben önerőből, részben banki hitelből, részben európai uniós támogatásból fedezte.

Az új hűtőkomplexum mínusz 18 és mínusz 25 Celsius fok közötti hőmérsékleten mélyhűtött áruk raktározására alkalmas, akár hús, zöldség, gyümölcs, pékáru és fagylalt is tárolható benne.

A közlemény idézi a cég ügyvezető igazgatóját, Csik Domonkost, aki szerint arra számítanak, hogy teljes kapacitással fog üzemelni az új egységük.

A hűtőházban egyedi megrendelésre szállított targoncák fognak dolgozni, amelyeket speciálisan a nagy magassághoz és hűtőházi körülményekre terveztek. A járművek fűtött kabinosak lesznek, így a kiszolgálást végző targoncás munkavállalóknak nem kell mélyhűtött környezetben dolgozniuk.

Az Ice Solution Kft.-t tíz éve alapították, azóta mélyhőmérsékletű raktározást, fagyasztást, illetve ehhez kapcsolódó logisztikai szolgáltatásokat végeznek hazai és külföldi élelmiszergyártó, kereskedő és feldolgozó vállalatoknak. Legnagyobb partnerei közt szerepel a Fevita, a Hipp, a Hungerit, a Matusz-Vad, a Sága, a Sole Mizo és a Taravis.

A nyilvános céginformációs adatok szerint a kft. 2017-ben 408,3 millió forint árbevételt ért el, amely 20,5 millió forinttal haladta meg az előző évit. Nyeresége 5,8 millió forint volt, 338,9 millió forinttal kevesebb, mint 2016-ban. A vállalkozás több mint húsz embert foglalkoztat.

hwp \ egr \ gkv

MTI 2019. április 12., péntek 12:27

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →