Húsvét Eszterházán és Nagycenken – Programok Húsvétvasárnapra

Idén, a fertődi Esterházy-kastély parkjában meglepetés-látványosság is várja a húsvéti ünnepre készülődőket, érdemes lesz benézni… miközben az ünnepen családi délutánra várnak kicsiket és nagyokat Eszterházán. A nagycenki Széchenyi-kastélyban is tartalmas program várja a családokat a feltámadásünnepen.

A fertődi Esterházy-kastélyban a húsvétvasárnapi programok két helyszínen zajlanak majd – – mondta el Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Húsvétvasárnap, április 21-én, 14.00-17.00 óra között az ünnepi program 14 órakor nyuszicsoki kereséssel kezdődik a tiszafa bokrokkal benőtt kamarakertben, ahol a gyermekek az elrejtett ajándékok után kutathatnak.

A délután második része 14.30 órától a gyermekfoglalkoztatókban zajlik. A résztvevők több helyszínen is ismerkedhetnek a húsvéti szokásokkal. Készíthetnek hímes tojást, üdvözlő kártyát, ajtódíszt, virágkosarat és arcfestés is lesz. A játékos kedvűeket ügyességi versenyekre várják. Lehet barokk ruhába öltözni és mindezt egy családi fotóval megörökíteni.

A kastélyparkban minden bizonnyal különleges látványosságnak számít majd a húsvéti óriásnyúl, amellyel természetesen fotózkodhatnak is a családok.

A programokon való részvétel térítésmentes.

Forrás: http://eszterhaza.hu/programok/esterhazy-husvet-2019

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →