Ne aggódjon, nem maradt le semmiről! Mutatjuk, mi történt a héten Győrben!

Dőljön hátra a fotelben és nézze meg a videókat!

Megalakulása óta a legnagyobb szabású és költségvetésű fejlesztési lehetőségét kapta meg tavaly a győri Xantus János Állatkert. A Modern Városok Program keretében, több mint kétmilliárd forintos támogatásban részesült a park, aminek köszönhetően egy európai színvonalú, egész évben használható szabadidőközponttá fejlődik. A beruházás első üteme lezárult, új főbejárat épült, kibővítették a zsiráfházat, valamint új lakók is érkeztek az állatkertbe.

Országszerte több mint 300 helyen rendezték meg a Szakmák Éjszakáját, a különböző helyszíneken, több mint 4000 programon vehettek részt a fiatalok. Győrben 19 szakközép- és szakképző iskola, valamint 20 cég csatlakozott a kezdeményezéshez, melynek célja, interaktív módon megszólítani a pályaválasztás előtt álló diákokat. Ezúttal új helyszínen, a Dunakapu téren sorakoztak fel az iskolák standjai, ami a borongós idő ellenére is sok diákot vonzott.

Az Ice Solution Kft. jelentős beruházással növelte kapacitását a Győri Nemzetközi Ipari Park szomszédságában lévő telephelyén. A 100%-ban magyar tulajdonban lévő cég a legmodernebb előírásoknak és legszigorúbb környezeti szabályozásoknak megfelelő, új hűtőházat épített.

Idén is indul a Virágos Városunk Győr, helyi környezetszépítő verseny, erről számolt be a városüzemeltetésért is felelős alpolgármester. Radnóti Ákos a városközponti szökőkút mellett tartott sajtótájékoztatón kiemelte, évek óta sikeres a program, remélhetőleg ebben az évben is több százan neveznek a négy kategóriában. Jelentkezni április 20-tól lehet, nevezési lapot a Városházán lehet, beszerezni vagy le lehet tölteni a város honlapjáról. Az alpolgármester azt is bejelentette, az önkormányzat és a Győr-Szol jóvoltából idén is lehet egynyári virágokat igényelni.

A videók forrása: http://tv.gyorplusz.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →