Folytatjuk: mutatjuk, mi történt a héten Győrben!

Amennyiben kényelmesen elhelyezkedett, folytatjuk a hírsorozatot, mutatjuk, mi történt a héten Győrben!

Diákok és szép korúak együtt vadásztak tojásra a Bercsényi ligetben. Az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény rendezvényén a közelgő húsvéti ünnepek hagyományőrző szokásait elevenítették fel, játékos formában. Az eseményen az idősklubok tagja legalább olyan lelkesek és jókedvűek voltak, mint az általános iskolások.

Már hagyomány, az Emberek az Állatokért Alapítvány jótékonysági napja a Győr Plazában, ahol hetedik éve szerveznek programokat az érdeklődőknek. Hétvégén, többek között szépségversenyt rendeztek a kutyusoknak, különböző állatbemutatókkal készültek a közönségnek, de a Győr+ Mancsok csapata is felvonultatta gazdi keresőit.

Október végén adták át a munkaterületet, májusra pedig a tervek szerint el is készül a Gyirmót melletti Holt-Rábán található új áteresz. A cső beépítésével megállítják a holtág eliszaposodását, ami az elmúlt években egyre több gondot okozott.

Kovács Ildikó kerámiaszobrász alkotásaiból nyílt kiállítás a napokban, az Újvárosi Közösségi és Kiállító Térben. A Beziben született, tanár, szobrász, művészetében, a hit és a szakrális misztérium is megjelenik, amely most húsvét idején különösen aktuális, hangzott el a megnyitón.

A videók forrása: http://tv.gyorplusz.hu/

A héten is kutattunk, kérdeztünk és megosztjuk a válaszokat.

A márciusi Pillanatrablás címet viselő kiállítás után ismét megtaláltam Szocsót néhány kérdés erejéig.  A sportcipők rajzolása nagyon komoly témához sodorta, Roszberger Bandi januári fotójához, amely a Cipők a Duna-parton emlékműről készült egy nagyon különleges, sokkoló kiegészítéssel, egy piros sportcipővel.  https://gyor.ihirek.hu/2019/04/16/amikor-felsikolt-a-lelkunk-egy-foto-es-egy-grafika-lattan-interju-sztojka-jozseffel-es-egy-tortenet-roszberger-bandival/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →