Virágoznak a júdásfák Győrben

Távolról lila felhőbe öltözött fát látunk csupán, majd közelebb érve vesszük észre a csodát: a fa törzse is virágzik. Ez a növény a júdásfa, amely fának néz ugyan ki, pedig valójában mérsékelt égövi cserje. A kis kertek ideális dísznövénye, mert nem fog hatalmas óriássá nőni.

A virágok kora tavasszal jelennek meg, amikor a levelek még nem takarhatják el őket, és nem is akárhol, közvetlenül az ágakon és a fa kérgén nőnek apró csokrokban.

A neve alapján már sejthetjük, hogy bibliai vonatkozása is van a lila virágú fának. A hagyomány azt tartja, hogy Júdás egy ilyen fára akasztotta fel magát, innen ered a növény elnevezése. A lila virágok jelképezik Jézus vérét, a virágból kifejlődő lapos magok pedig az árulásért kapott érméket, a júdáspénzt.

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →