Ne aggódjon, nem maradt le semmiről! Mutatjuk, mi történt a héten Győrben!

Dőljön hátra a fotelben és nézze meg a videókat!

Vasárnap délelőtt az ünnepélyes eredményhirdetéssel befejeződött az 54. Kazinczy verseny döntője. A megmérettetésen a diákok egy szabadon választott és egy kötelezően megadott szöveget olvastak fel, valamint egy „Beszélni nehéz” elnevezésű feladatot oldottak meg. A versenyen legjobb teljesítményt elérő 35 diák, Kazinczy-érmet vett át. Hagyományosan az eseményen adták át a Kazinczy és a Péchy Blanka díjakat.

Az Európai Bizottság idén is megszervezte az Európai Ifjúsági Hetet, melynek célja, hogy a fiatalokkal megismertessék azokat a lehetőségeket, amiket az Európai Unió nyújt számukra.  Győrben látványos élőlánccal kezdődött az Ifjúsági Hét, 1200 diák alkotott „élő” falat a belvárosban a Deák, a Révai és a Kazinczy iskolák között.

Hétvégén újra bebizonyosodott: nagy szükség van a városrészekben, a kihelyezett hulladékudvarokra. Az idei első,  szombati lehetőséget 86 %-ban adyvárosiak, közel 300 ember használta ki.

A Tánc Világnapja alkalmából a Magyar Táncművészeti Egyetem és a Táncpedagógusok Országos Szövetsége szervezésében első alkalommal tartottak NAGY TÁNCVÁLASZTÓ-t Budapesten és öt vidéki városban. Győrben, a Tánc és Képzőművészeti Iskola csatlakozott az akcióhoz.

Teljesen megújult az újvárosi, Ráth Mátyás téren található műemlék épület. A 2018-as első ütem során az épület külső homlokzatát, nyílászáróit és tetőszerkezetét cserélték le.

Ismét megmozgatta a győri és Győr környéki gyerekeket a gyirmóti óvoda és a művelődési központ.  Hétfőn és kedden összesen 900 környékbeli óvodás ismerkedett a környék madárvilágával, a speciális hálóval befogott madarakat szakember segítségével meg is gyűrűzték.

A videók forrása: http://tv.gyorplusz.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →