Folytatjuk: mutatjuk, mi történt a héten Győrben!

Amennyiben kényelmesen elhelyezkedett, folytatjuk a hírsorozatot, mutatjuk, mi történt a héten Győrben!

Az intézmények közötti tudományos és szakmai kapcsolat elmélyítése, az elméleti tudás és a gyakorlati képzés szervezettebb összekapcsolása, az alap- és mesterképzéshez kötődő oktatás specializált és gyakorlatorientált támogatása a célja annak az együttműködési megállapodásnak, amit az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Széchenyi Egyetem írt alá, csütörtökön. A megállapodás előfutáraként 2018 őszétől indult el a vízépítési specializáció szakirány az egyetem Infrastruktúra-építőmérnöki mesterképzésén.

Már hagyományosan, Győr több városrészében is szerveztek szabadidős programokat május elsején. Gyirmóton immár a kilencedik Halászléfőző Fesztivált rendezték szerdán. Az eseménynek ezúttal is az Aranyhal Szabadidőközpont adott otthont és összesen 24 csapat nevezett a megmérettetésre.

Pénteken és szombaton országszerte elballagnak a diákok a középiskolákból. A nemzetiségi nyelv és irodalom vizsgákkal meg is kezdődtek az írásbeli érettségik, amelyek hétfőn a magyar írásbelikkel folytatódnak.  A Deák Szakgimnáziumban péntek délben volt a ballagás, az ünnepségen Borkai Zsolt polgármester adta át a Jövő Közgazdásza díjat.

Tavalyhoz képest 3-4%-al nőtt a felsőoktatásba felvételizők számra Magyarországon. A győri Széchenyi István Egyetemet 14%-al jelölték meg többen, a 2018-as adatokhoz képest.

Négy győri általános iskola egy pályázatnak köszönhetően, 22 robotot és egyéb informatikai eszközöket kapott 100 millió forint, értékben. Így a diákok szélesebb körű ismereteket szerezhetnek a kötelező tananyag elsajátítása mellett.

A videók forrása: http://tv.gyorplusz.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →