Folytatjuk: mutatjuk, mi történt a héten Győrben!

Amennyiben kényelmesen elhelyezkedett, folytatjuk a hírsorozatot, mutatjuk, mi történt a héten Győrben!

A Győr- Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari Tagozata 2019-ben ismét megszervezte a Hagyományok Háza által meghirdetett, Népi Iparművészeti Zsűrizést Győrben. Idén is bemutatkozási lehetőséget kapott többek között a hímzés, a fafaragás, a csont-, a szaru-, a népi ékszer, a gyöngy és a viseletbaba készítés.

A Pannon-Víz Zrt. három éves fejlesztés keretében építette meg a társaság új ivóvíz- és szennyvíz vizsgáló laboratóriumát. A 800 m2 alapterületű létesítményben, évi húszezer vízminta, százezer vizsgálatát végzik el.

Májustól újra tilos az égetés Győr egész területén. A közgyűlés környezetvédelemről szóló rendelete értelmében az avar és kerti hulladék égetése a szervezett háztartási hulladékszállításba bekapcsolt területeken tilos, kivéve az április és november hónapokban.

Május 11-én, szombaton Marcalváros kettőre várták azokat, akik megválnának feleslegessé vált lomjaiktól. Az Arany János Iskola udvarán rendezett kihelyezett akció keretében, külön tárolókban gyűjtik a papírt, a gumit, az építési törmeléket, vagy éppen a műszaki cikkeket, de veszélyes hulladékot ezúttal sem vesznek át a szakemberek.

Final4 Győrben is! Ismét bejutott a női kézilabda Bajnokok Ligájának négyes döntőjébe az Audi ETO KC. Danyi Gábor tanítványai bizakodva várják a hétvégét, a mérkőzésekről azok a győriek sem maradnak le, akik esetleg nem tudnak a fővárosba utazni. Az önkormányzat közös szurkolásra hív mindenkit a Dunakapu térre, ahol óriás kivetítő előtt buzdíthatják kedvenceiket szombaton és vasárnap is.

A videók forrása: http://tv.gyorplusz.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →