Ne aggódjon, nem maradt le semmiről! Mutatjuk, mi történt a héten Győrben!

Dőljön hátra a fotelben és nézze meg a videókat!

Emlékezetes motoros fesztivált rendeztek a hétvégén, Győrújbaráton.  Szombat délután, a legjobban várt program az a motoros felvonulás volt, amikor becslések szerint 3500 „vasparipa” dübörgött be Győrbe.

Szombaton már második alkalommal rendezték meg a Barátság és Rotary kerékpártúrát. Míg a bringások tavaly Dunaszerdahelyről Győrbe, idén Győrből, Dunaszerdahelyre tekertek. A közel 100 fős csapat, 50 kilométeres távot teljesített, többnyire autómentes útvonalon, a forgalmasabb szakaszokon pedig a rendőrség gondoskodott a biztonságról. A közösségi rendezvény a Rotary Clubok és az önkormányzatok együttműködésével valósult meg.

A hétvégén, szombaton, Marcalváros kettőn ideiglenesen kihelyezett hulladékudvar nyitotta meg kapuit, hogy az ott élők megszabadulhassanak a feleslegessé vált lomjaiktól. Az egész napos akció nyújtotta lehetőséget sokan használták ki, így jó néhány köbméter szemét gyűlt össze az Arany János Iskola udvarán. A lomtalanításnak csak egyetlen egy feltétele volt, be kellett mutatni a szemétdíj befizetését igazoló szelvényt.

Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően 127 helyszínen, már 190 térfigyelő kamera ügyel a biztonságra Győrben. Az önkormányzat támogatásával tavaly 33 új kamera állt munkába, ezek egy része mozgatható, a többi pedig fix berendezés. A rendőrség tapasztalatai szerint a térfigyelő kamerák elrettentő hatásúak és a felderítést is segítik, ezért jó hír, hogy egyre több van belőlük a közterületeken.

Újkori történelmének egyik legjelentősebb eseményével új fejezetet nyit életében a Rába Csoport. A társaság úgy döntött, hogy a szintén győri székhelyű és nagy múltú Rekard Csoport megvásárlásával építi tovább jövőképét.  Itt írtunk róla!

Hajvágó és melír technika szemináriumot tartottak Győrben, a Győri Ipartestület szervezésében. A szervezet folyamatosan igyekszik, széleskörűen kiszolgálni tagjait, így ezúttal a fodrászok kerültek előtérbe. A rendezvényen a nemzetközileg elismert Fátrai Krisztina mesterfodrász és Trauninger Nikolett tartottak továbbképzést, amire Szlovákiából, Ausztriából és Észak-Dunántúlról is érkeztek fodrászok.

A videók forrása: http://tv.gyorplusz.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →