Folytatjuk: mutatjuk, mi történt a héten Győrben!

Amennyiben kényelmesen elhelyezkedett, folytatjuk a hírsorozatot, mutatjuk, mi történt a héten Győrben!

Hétfő délután végre hivatalosan is átadták a gyirmóti Zúgó parkban megvalósult fejlesztéseket. A tavaly elkészült kivilágított, rekortán borítású futópálya után, most új játszótéri játékok, pingpongasztalok, padok és kültéri fitneszeszközök biztosítják minden korosztály számára a kikapcsolódást.

Összesen több mint 30 millió forintból, 1 km-nyi járdaszakasz újult meg Kisbajcson. A fejlesztést ünnepélyes keretek között, kedd délelőtt adták át.

Újabb szakaszához ért a parkoló lemez építése a Petz Aladár Megyei Oktató Kórháznál. Hétfőtől a kórházi parkoló nagy részét lezárták, a munkaterületre nem hajthatnak be az autósok. Az önkormányzat az építkezés ideje alatt ideiglenes parkolóval kínál alternatívát a kórházba érkezőknek. A 222 férőhelyes területet a Szent Imre út felől lehet megközelíteni. Mindenki türelmét és megértését kérik, de a beruházás éppen a kórházi parkolási problémákat fogja megoldani. Az új parkoló lemez, jövő év tavaszára készül el.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság közlése szerint a lehullott és a közeljövőben még várható csapadék hatására komoly árhullámok vonulnak le a Dunán és a Tiszán is a következő napokban. Győrben a Mosoni- Duna vízszintje előre láthatólag pénteken tetőzik majd, amikor elérheti a 430 cm-es magasságot. Csak első fokú árvízvédelmi készültség van érvényben, ez is bizonyítja azt, hogy pánikra semmi ok Győrben.

Több, mint 100 000 egynyári virág kerül ki Győr közterületeire idén, erről a Győr-Szol szóvivője tájékoztatta Híradónkat. Nagy Csaba hangsúlyozta, a növények jól előkészített, megfelelően kezelt, trágyázott földbe kerülnek, az ültetés után pedig nagy figyelmet fordítanak a virágok gondozására. A szakember kiemelte, a telepítésnél figyelembe veszik a növények tulajdonságait és előnyben részesítik a magyar fajtákat. A nagyszabású és az egész várost virágosítás hétfőn indult és a tervek szerint két hétig tart.

A videók forrása: http://tv.gyorplusz.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →