Ne aggódjon, nem maradt le semmiről! Mutatjuk, mi történt a héten Győrben!

Dőljön hátra a fotelben és nézze meg a videókat!

Emléktáblát avattak a Győr-Gönyű Országos Közforgalmú Kikötőben. A tábla mostantól, az Észak-dunántúli Vízügyi igazgatóság által elnyert Építőipari Nívódíjnak állít örök emléket. Az igazgatóság rangos elismerést kapott az Építőipari Mesterdíj Alapítvány 2018-as pályázatán komplex infrastrukturális létesítmény kategóriában, ahol a kikötő továbbfejlesztési projektjét jutalmazták. A táblaavatón a vízügyi igazgatóság, a tervező, a kivitelezők és a díjat odaítélő alapítvány kuratóriuma együtt ünnepeltek.

Új terekkel, új bemutatókkal, határon inneni és határon túli fellépőkkel is találkozhatunk idén a 15. Magyar Táncfesztiválon, Győrben. A nagyszabású művészeti rendezvény ezúttal a kettős jubileum jegyében telik majd, hiszen a fesztivált 15. alkalommal rendezik meg, ráadásul a Győri Balett társulat ebben az évben ünnepli 40. születésnapját. A jeles évfordulóknak köszönhetően meglepetésekkel lesz teli a június 17. és 23. között rendezendő Magyar Táncfesztivál.

Zöld-Re-Akció, két nap a hulladék újraértelmezés jegyében. Ezzel a címmel rendez programot a Concilium Arts Alapítvány a napokban, Győrben. A szeszgyár egyik régi épületében tevékenykedő, elsősorban művészettel és szemléletformálással foglalkozó szervezet fiatalokat céloz meg. Ezúttal a hulladék újrahasznosítása áll a középpontban.

A Visegrád 4 Kerékpárverseny-sorozat második állomásaként rendezték meg a magyarországi futamot, amelyen, a mezőny Budapesten rajtolt és Pannonhalmán ért célba. A finisben az Apátság körül kellett hajrázniuk a legjobbaknak az elsőségért.

Az Eucharisztiáról a csodák és a művészet nyelvén címmel nyílt kiállítás a Triangulum Galériában. A kiállítás a katolikus hit központi elemét, az Oltáriszentséget mutatja be. Az élményszerű, vizuális eszközökre alapozó tematikus feldolgozás célja, hogy a hitbéli ismeretek megszerzését, elmélyítését segítse az egyház tagjain kívül minden érdeklődő számára. A tárlat naponta 10-től 18 óráig látogatható, egészen július 21-ig.

Megnyílt a felújított Batthyány téri játszótér, a város egyik legnépszerűbb parkját 26 millió forintból modernizálták.

A videók forrása: http://tv.gyorplusz.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →