Folytatjuk: mutatjuk, mi történt a héten Győrben!

Amennyiben kényelmesen elhelyezkedett, folytatjuk a hírsorozatot, mutatjuk, mi történt a héten Győrben!

Öt hektáron, évente kétezer tonna paradicsomot termelnek abban az üvegházban, amit Győr mellett adtak át. Az avatóünnepségen Nagy István agrárminiszter kiemelte: az itt termelt paradicsomot csak idehaza értékesítik. Az üvegházban 4 fajta, összesen 150-200 ezer paradicsomtő található. A két és fél milliárd forintos beruházással, 35 új munkahely jött létre, de a szedés időszakában, június és augusztus között, további 15-20 idénymunkást is foglalkoztatnak.

A 7. Győri Édes Napokkal kezdődött meg pénteken a tartalmas győri hétvége, ami a programokat illeti. A csokoládé és édességünnepnek idén is a Dunakapu tér adott otthont. Napközben szakmai programok zajlottak, ahol a kiállítók mutatták be mesterségük fortélyait, délután és este pedig gazdag zenei kínálattal találkozhatott a több ezer kilátogató.

Több, mint öt éve, 2014. február 15-én debütált a győri Csoportterápia a Kisfaludy teremben, majd a nagy érdeklődésre való tekintettel, a Simon Kornél rendezte darab átkerült a nagyszínpadra. Kiss Tünde, Nagy Balázs, Kokas Piroska, Járai Máté, Fejszés Attila és Mózes Anita fergeteges játékét mindig teltház és hangos ováció kísérte. A terápiát május 23-án és 24-én 114. alkalommal mutatták be, immár utoljára.

Kiss Lászlót, a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola pedagógusát választották meg az év tanítójának. Az országos címre a szülők terjesztették fel, a már 35 éves szakmai múlttal rendelkező szakembert, a végső döntést pedig egy szakmai zsűri hozta meg. Szigorú, de rendkívül következetes és óráit minden alkalommal átszövi a humor, így jellemezték a gyerekek és a szülők a kiváló pedagógust.

A Halott Pénz és Rúzsa Magdi ad koncertet Győrben, a Nyárnyitó hétvégén. Ezt jelentette be Borkai Zsolt egy szerdai sajtótájékoztatón. Ismét rendkívül színes programkínálattal készül a város a Győri Nyárra, minden hétvégére jut olyan esemény, ami garantáltan megmozgatja a győrieket és a Győrbe érkezőket. A nyári fesztiválszezon az augusztus 22-i hétvégén zárul a Bornapokkal.

Közel 1000, értelmileg sérült fiatalnak rendeztek Gyermeknapot a győri állatkertben. A rossz idő ellenére az eseményre a megye szinte minden pontjáról érkezek csoportok. Néhány szabadtéri program ugyan elmaradt, de az értelmileg sérültek és segítőik megyei egyesületének tagjai gondoskodtak a jó hangulatról.

Egy rendhagyó képi látvánnyal illusztrált orgonahangversennyel zárult az Art World Hungary Egyesület tavaszi tárlata, a megyei kereskedelmi és iparkamarában. Elischer Balázs orgonaművész Bach remekeiből válogatott, a zenei motívumokat pedig Borbély Károly festőművész alkotásai tették még teljesebbé. A koncert után Kottán Péter, a Rotary Győr Rába elnöke kihirdette az Art Agora 2018, ifjú képzőművészek pályadíjainak nyerteseit.

A videók forrása: http://tv.gyorplusz.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →