Öttonnás kézilabda-installációval tisztelegnek Győrben a női csapat előtt

Fotó: Győr, 2019. június 4. A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapat tiszteletére felállított, kézilabdát formáló, 5,5 méter magas, öttonnás installáció a győri Ipar út, Szigethy Attila út és Fehérvári út találkozásánál lévő körforgalomban 2019. június 4-én. MTI/Krizsán Csaba

Győr, 2019. június 4., kedd (MTI) – Egyedülálló, kézilabdát formáló installációt építettek a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapat tiszteletére Győrben, a város egyik legnagyobb és legforgalmasabb körforgalmának közepén. 

     A műtárgyat sajtótájékoztató keretében, az utánpótláscsapat játékosainak jelenlétében mutatta be a város polgármestere, alpolgármestere és a kézilabda klub elnöke.

Az Ipar út-Szigethy Attila út-Fehérvári út kereszteződésében lévő többsávos körforgalom közepébe került óriáslabda vázszerkezete elektrosztatikusan porfestett acél zártszelvényből készült, magassága 5,5 méter, szélessége pedig 8 méter – tájékoztatott Radnóti Ákos alpolgármester. Hozzátette, a vázszerkezetre lemezborítást erősítettek, amelyre az Audi Arénát, a csapatot, a szurkolókat és az elnyert kupákat ábrázoló fotókat nyomtattak. A szerkezet összsúlya így megközelíti az öt tonnát.

Borkai Zsolt polgármester az installáció átadásán hangsúlyozta, a győri kézilabdás lányok sikereire méltán büszke a város, ez az óriáslabda pedig a köszönet egy formája. A kisalföldi megyeszékhely és a sport kapcsolatáról szólva a polgármester rámutatott, igyekeznek minél több sportrendezvényt a városba hozni. Hozzátette, élősportra az elmúlt évben 5-600 millió forintot költöttek.

Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC elnöke úgy fogalmazott, egyedülálló, hogy egy kézilabdacsapat körforgalmat kap. Megjegyezte, ezt a sportszeretetet azzal tudják meghálálni, ha megújulnak, és a jövőben is olyan sikereket érnek el, mint az elmúlt években.

Győrben nem ez az első “sportos” körforgalom: tavaly az Új Bácsai út körforgalmában adtak át egy EYOF-kockaként ismertté vált alkotást, amely a 2017-es, Győrben megrendezett Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak állít emléket.

A városban 2015 óta zajlik a körforgalmak megújítását célzó program.

bwa \ ppd \ sma \ sag

MTI 2019. június 4., kedd 15:23

Győr, 2019. június 4. A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapat tiszteletére felállított, kézilabdát formáló, 5,5 méter magas, öttonnás installáció a győri Ipar út, Szigethy Attila út és Fehérvári út találkozásánál lévő körforgalomban 2019. június 4-én. MTI/Krizsán Csaba

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →