Folytatjuk: mutatjuk, mi történt a héten Győrben!

Amennyiben kényelmesen elhelyezkedett, folytatjuk a hírsorozatot, mutatjuk, mi történt a héten Győrben!

Győrben jó idősnek lenni, az önkormányzat és az Egyesített Egészségügyi Szociális Intézmény mindent megtesz azért, hogy ne csak a győri szép korúak érezzék jól magukat a városban. Ez hangzott el az EESZI 15. Országos Találkozójának megnyitóján, amit az Egyetemi Csarnokban tartottak. Az idei országos találkozóra 628 idős ember érkezett a megyéből és az ország más területeiről is, hogy vetélkedőn, egészségmegőrző programokon és koncerten vehessen részt.

“Akár egy házról van szó, akár a csillagokról, akár a sivatagról: ami széppé teszi őket, az láthatatlan.” Talán ez, az egyik legszebb Kisherceg idézet illik legjobban a belváros egyik 110 lakásos házának udvarára. A Munkácsy utca egyik háztömbjének belső kertjét évekkel ezelőtt, a lakók közösen kezdték szépíteni, ami mára egy meghitt, minden igényt kielégítő varázslatos hellyé alakult.

Ünnepélyes keretek között lerakták a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház épülő parkoló lemezének alapkövét. A több mint 2 milliárd forint értékű fejlesztés 180 új parkolóhelyet jelent majd a környéken, a beruházás pedig a tervek szerint 2020 tavaszára készül el.

A rendkívül sikeres első nap után az EESZI 15. Országos Találkozójának második napja is igen népszerű volt a vendégek körében. A szerda, a fogyatékkal élőkről szólt az Egyetemi Csarnokban, ahova 240 fiatal és segítőik érkeztek, hogy néhány óráig önfeledten szórakozzanak. Varázslatos ünnep, elbűvölő pillanatok, ez az idei országos találkozó szlogenje, ennek jegyében a cirkusz világába kalauzolták el a fogyatékosok szociális ellátásait igénybe vevőket.

Végre tényleg itt az igazi nyári idő, megnyitottak a győri szabad strandok is. Legalábbis az Aranypart 2., mert az Aranypart egy, az árhullám miatt egyelőre zárva maradt. A holtágon viszont csodás környezet és kellemes víz várja a kikapcsolódni vágyókat. Az üzemeltető Győr-Szol rendbe tette a partot, kihelyezte a bójákat és a szakképzett vízi mentők is munkába álltak. Egyelőre 18 fok körül van a víz hőmérséklete, de a szakemberek szerint, ha marad a jó idő, hétvégén már csobbanni is bátran lehet a szabad strandon.

Mi mindenre képes az ember, ha az életéért küzd? – erre a kérdésre keresi a választ Tasnádi István zenés romantikus játéka, a Szibériai csárdás, ami egyszerre állít emléket az első világháború hadifogolytáborokban sínylődő magyar katonáinak és Kálmán Imre világhírű művének, a Csárdáskirálynő című nagyoperettnek. A Győri Nemzeti Színház Korok és történek című évada első nagyszínpadi bemutatójának tavaszi próbái véget értek, a darabot parádés szereposztásban tűzi műsorára szeptembertől a győri teátrum, Tasnádi Csaba rendezésében.

A tartalom és a videók forrása: http://tv.gyorplusz.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →