Ne aggódjon, nem maradt le semmiről! Mutatjuk, mi történt a héten Győrben!

Dőljön hátra a fotelben és nézze meg a videókat!

A Rába és a Mosoni-Duna apadásával összhangban a Győr-Szol Zrt. kedden megkezdte a vízparti padkák és sétányok megtisztítását. Az elmúlt hetek áradása miatt a folyók jelentős mennyiségű hordalékot, iszapot raktak le a vízparti burkolatokra. A városüzemeltetési cég erre a munkára úszó szivattyúkat és önjáró tológépeket használt. A tervek szerint a hétvégi nyárnyitó nagyrendezvényre valamennyi győri vízpart visszanyeri eredeti állapotát.

Június 28. és 30. között ismét középkori térré alakul a győri Aranypart. Ekkor rendezik ugyanis az idei Szent László Napokat. A szervezők a jól bevált programelemeket ismét újdonságokkal egészítették ki, hangzott el az esemény keddi sajtótájékoztatóján. Az érdeklődők a három nap során, lovagi tornákon vehetnek részt, középkori mesterségekkel ismerkedhetnek és látványos lovas show-t is megnézhetnek.

A Környezetvédelmi Világnap alkalmából idén immár tizenkilencedik alkalommal talált gazdára a Kitaibel Pál Emlékérem. A díjat minden évben olyan magánszemélyek vagy közösségek kapják, akik különösen sokat tesznek a jövő érdekében. 2019-ben Fátrainé Csanaki Éva, a győri Móricz Zsigmond Általános Iskola intézményvezetője vehette át az elismerést, amit Bartal György, a Városstratégiai Bizottság tagja adott át pénteken, a Városházán.

Szerdán délelőtt átadták az idei Kantharosz-gálán összegyűlt adományokat a támogatottaknak. Áprilisban, a jubileumi 10. rendezvényen ismét rekordbevétel született, összesen 18 millió forint folyt be az árverésen. Ebből az összegből összesen 15 közösséget, rászorulót és tehetséget támogattak céljaik elérésében, álmaik megvalósításában.

A videók forrása: http://tv.gyorplusz.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →