Folytatjuk: mutatjuk, mi történt a héten Győrben!

Amennyiben kényelmesen elhelyezkedett, folytatjuk a hírsorozatot, mutatjuk, mi történt a héten Győrben!

Idén ősszel, Európában elsőként Magyarország ad otthont a robotépítő olimpia világdöntőjének. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a „Programozd a Jövőd!” pályázat keretében nyújt segítséget a magyar csapatoknak ahhoz, hogy növelje a hazai esélyesek számát a világversenyen. Az innovációs tárca támogatásával ötven iskola egy-egy csapata közel 300ezer forint értékű készlettel készülhet a megmérettetésre.

A tanév végének közeledtével középiskolások és egyetemisták hadai gondolkodnak el azon, hogy talán érdemesebb lenne saját pénzből strandolni, vagy fesztiválozni, minthogy szüleiktől kérjenek pénzt hasonló célokra. Évről évre egyre változatosabb kínálattal találkozhatnak a munkavállalók, mindenki találhat számára szimpatikus ajánlatot a nyárra. Ha diákként valaki elhatározza, hogy dolgozni szeretne, nem árt tisztában lennie a jogszabályokkal.

Kautz Gyula emlékére szervezett tudományos konferenciát a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kara. Idén a kreatív ipar és a digitális gazdaság került az előadások és a publikációk középpontjába. Az eseményre az ország több egyeteméről, tudományos intézetekből érkeztek a résztvevők, valamint külföldi vendég előadók is emelték a konferencia színvonalát.

A nyár eleji gólyagyűrűzés lassan hagyománnyá válik Győrszentivánon. Idén 4 gólyafiókát jelöltek meg a szakemberek, hogy lássák a költöző madarak vonulási útvonalát. A látványos eseményt a Szentiváni Madárbarát kör tagjai szervezték meg, amelyen közel száz óvodás és kisiskolás vett részt.

A videók forrása: http://tv.gyorplusz.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →