Véget értek a megyei szakmai napok a Cselekvő közösségek projekt keretében

Budapest, 2019. június 20., csütörtök (MTI) – Lezárult a települések önkormányzatai, kulturális intézményei és lakosai közötti kapcsolatok erősítését célzó, két éven át tartó megyei szakmai napok országos rendezvénysorozata, a Cselekvő közösségek projekt szeptember 15-én zárul. 

A program csütörtöki záróeseményét Győrben tartották – közölte az akció kommunikációjával megbízott ügynökség az MTI-vel.
Az elmúlt években 18 megyében 434 település képviselőtestületi tagja és hivatali dolgozója, valamint további 18 helyszínről 305 település 401 közösségének 678 résztvevője kapcsolódott be az országos múzeumi, közművelődési és könyvtári terület összefogásával zajló fejlesztőprojektbe.
A települési képviselőtestületek tagjai és hivatali munkatársai számára 2017 júliusában kezdődtek azok a műhelynapok, amelyek a közösségfejlesztési folyamatot és a közösségi tervezés lépéseit is áttekintették, 2019 januárjában pedig a megyékben működő aktív közösségek megismerkedését, tapasztalatcseréjét szolgáló szakmai műhelymunka-sorozat indult el.
Az eredményeket összegző csütörtöki sajtótájékoztatót követő szakmai napon a településük értékeinek megőrzéséért, a fiatalok jövőjéért, az idősebbek megbecsüléséért munkálkodó közösségek képviselői találkoztak azért, hogy részletesen is bemutassák tevékenységüket. A rendezvény egyik legfontosabb célja az volt, hogy fórumot teremtsen arra, hogy a szomszédságok, a települések közösségei megismerjék egymást a lokális kapcsolatok hálózattá szélesítéséhez.
A projekt a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ, az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. és az Országos Széchényi Könyvtár konzorciumában valósul meg a Széchenyi 2020 program keretében, három milliárd forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatással.

psc \ bsa

MTI 2019. június 20., csütörtök 18:33

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →