Ne aggódjon, nem maradt le semmiről! Mutatjuk, mi történt a héten Győrben!

Dőljön hátra a fotelben és nézze meg a videókat!

Hatodik alkalommal rendezi meg építő táborát a Generációk Háza. Győr egyik népszerű nyári gyerekprogramja három hétig tart a marcalvárosi kiserdőben. A hagyományokhoz híven a tábori tematikát az elfogadás, a tolerancia, az összefogás, a barátság és az agresszió mentesség jegyében építették fel a szervezők. A táborozók, a kiserdőben, Robin Hood erdejében alakítják ki saját lakóhelyüket, ahol a gyerekek egy-egy korabeli mesterséget képviselve alkotnak egy egész héten keresztül.

A győriek összefogásával és önkormányzati támogatásból készül a város legújabb köztéri alkotása. Lebó Ferenc műve, a Csillaggyermek, a Szentlélek templom előtti térre kerül. Pozsgainé Szabó Erika kezdeményezte a meg nem született, illetve elhunyt gyermekek emlékére készülő emlékhely megvalósítását, az ötletet pedig a körzet képviselője, a polgármester és a közgyűlés is támogatta. A szobrot jövő szerdán avatják fel, ünnepélyes keretek között.

Ahol csak lehetőség és igény van rá, ott új parkolókat építünk, ezt mondta a polgármester csütörtökön a Petőfi híd újvárosi lábánál kialakított 31 új parkolóhely hivatalos átadóján. Borkai Zsolt kiemelte, elsősorban a környéken lakóknak, de mindenki másnak is próbált kedvezni az önkormányzat, a közvilágítással együtt közel 27 millióba kerülő fejlesztés megvalósításával. A parkoló bővítés részeként 6 új fát is ültettek a Petőfi térre.

A Győrújbaráti Gyermektábor 40. születésnapját ünnepelték csütörtökön a létesítményben. A jeles évfordulón Borkai Zsolt is köszöntötte a tábort és annak dolgozóit. Borkai Zsolt hangsúlyozta, a tábor komoly hírnevet szerzett magának, köszönhetően az ott zajló szakmai munkának és a remek programoknak. A születésnapon dr. Somogyi Tivadar alpolgármester hivatalosan is átadta a tábor vadonatúj Hajsza parkját.

Győrben a XV. Magyar Táncfesztivál és az V. Gyermek Táncfesztivál zenés, táncos programjain kívül számos más kulturális rendezvénnyel jelentkeznek a szervezők. Ilyen volt a Művész a házban címet viselő sorozat, melyben Mozgó célpont címmel, Lakatos János, koreográfus fotóit állították ki több helyszínen. A Botanica Caféban a képek mellett, maga az alkotó is megjelent.

Újára indult a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési tábora. Az egy hetes programot már 28. alkalommal szervezték meg és idén is nagy sikere volt, derült ki a pénteki zárónapon, ahol különböző kutyás bemutatókkal búcsúztatták az idei tábort.

A videók forrása: http://tv.gyorplusz.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →