Ne aggódjon, nem maradt le semmiről! Mutatjuk, mi történt a héten Győrben!

Dőljön hátra a fotelben és nézze meg a videókat!

Hétfő délelőtt újra útjára indult a Győri Gyerekegyetem az egyetem campusán. A Széchenyi István Egyetem és a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ közös szervezésében már harmadik alkalommal valósul meg a rendezvény. Az egyhetes tábor célja, hogy már a középiskola előtt kapcsolatba lépjenek a gyerekekkel, és interaktív programokon keresztül ismerkedjenek a fizika, az informatika és a természettudományok világával.

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Múzeumok Éjszakájára, Győrben. A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum ezúttal, mind a 11 kiállítóhelyén várta a látogatókat, sőt a környező tereket és utcákat is megtöltötték szórakozási lehetőségekkel. Híradónk stábja szombaton, vagyis a programsorozat harmadik napján látogatott el a legnépszerűbb helyszínekre. Mutatjuk, milyen remek volt a hangulat a Múzeumok Éjszakáján.

Az autó új, a célok a régiek, ünnepélyes keretek között bemutatta teljesen új, energia hatékony járművét a SZEnergy csapat. A győri egyetemisták nagy reményekkel készülnek a július eleji, londoni, Shell Eco-marathon-ra. A SZEnergy az elmúlt másfél évben teljesen új autót tervezett és épített, amivel szeretnék megdönteni korábbi, saját rekordjukat. A Shell Eco-marathon egy egészen különleges megmérettetés, ahol a cél, hogy az indulóknak 1 kilowatt energiával vagy 1 liter üzemanyaggal minél nagyobb távot kell megtenniük.

A győri FIEK-kel szemben az az elvárás, hogy növelje Magyarország vonzerejét az újabb beruházók szemében és a kontinens legjobb tudásával rendelkező szakemberek révén az autóipari kutatások egyik legfontosabb helyszínévé váljon. Ezt mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Széchenyi István Egyetem Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központjának avatórendezvényén. A campus legújabb fejlesztése 14 milliárd 250 millió forintból valósult meg, a kormány pedig zászlóshajóként tekint a győri FIEK-re, melyhez hasonló központ további hét létesül az országban.

Idén is egy nagy játszótérré változik Győr belvárosa. Július 5. és 7.-e között rendezik meg az immár 12. Győrkőcfesztivált. A három nap alatt, tíz helyszínen mintegy 1000 program várja majd a gyerekeket, hangzott el az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón. A szervező, Vaskakas Bábszínház igazgatója bejelentette, idén a Hetedhét művészet zöldben, Győrben szlogent kapta a fesztivál, e tematika mentén szórakoztatják a kicsiket.

Kormányzati döntés értelmében 848 millió forintos turisztikai és barnamezős fejlesztések valósulhatnak meg Pannonhalmán, az egykori TSZ műhelyek területén. Az egész győri térség szempontjából fontos beruházás alapkövét csütörtökön tették le. Az épülő Porta Pannonhalmával kapcsolatban Kara Ákos országgyűlési képviselő azt mondta, a fejlesztés lesz a Győr-Pannonhalma kerékpárút végpontja. A korábbi műhelyek helyén parkoló, turisztikai központ, kiállítótér és vendéglátóhely is létesül.

A Győri Balett elmúlt negyven évének egyik legkiemelkedőbb évada volt az idei, ezt mondta Híradónknak Kiss János, a társulat 40. évadzáró ülése után. A három bemutató mellett, számos gálán és rendezvényen vett részt a balett, ráadásul külföldön is képviselte Győr és Magyarország színeit. Az évadzárón két magántáncost avattak, és gazdára talált az Ezüst Babér Vándordíj is.

A szöveg és videók forrása: http://tv.gyorplusz.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →