Ne aggódjon, nem maradt le semmiről! Mutatjuk, mi történt a héten Győrben!

Dőljön hátra a fotelben és nézze meg a videókat!

A hétvégén elkezdődött az ultimate frizbi Európa-bajnokság, amelyen huszonnégy ország 1500 sportolója vesz részt. A mérkőzéseket a gyirmóti Alcufer Stadion pályáin rendezik. A magyar színeket egy vegyes csapat képviseli. Az Európa-bajnokság július 6-ig tart.

Szent László király emlékét Győrben nem csak a bazilikában látható herma őrzi, de öröksége túlmutat a városon, életén és tettein keresztül összeköti Győrt, az Árpád-házi királyok térségben található emlékeivel. A lovagkirály különleges tetteit minden évben az Aranyparton zajló Szent László Napokon ismerheti meg a közönség. A fesztivál megidézi a középkort, ahol a látogatók jurták, lovagi táborok között bolyongva, a lovas és gyalogos bemutatókat nézve, a korabeli hadviselés mellett képet kapnak arról, hogy élték mindennapjaikat elődeink.

Nyár elején újabb, egyedülálló fejlesztéssel gazdagodott Adyváros, ami alig egy hónap alatt bőven beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Az első ránézésre telefonfülkének tűnő közösségi könyves pavilonnak köszönhetően, bárki hódolhat kedvenc hobbijának és kezébe vehet egy kötetet, de akár haza is viheti azt, valamint hozhat is helyette. Az olvasást és a könyveket népszerűsítő kezdeményezés, melynek ötletgazdája Radnóti Ákos alpolgármester volt, nagyon népszerű a környékbeliek körében.

Speciális virágládák kerülnek a Szent István út mellett futó járdaszakaszokra, a nagyméretű virágtartók különlegessége, hogy a bennük lévő növények tövéhez automata öntözőrendszer juttatja a szükséges vízmennyiséget. Erről Győr két alpolgármestere számolt be szerdán, a volt Megyeháza előtti téren. Radnóti Ákos és dr. Fekete Dávid azt mondták, negyvenegy új virágládát helyez ki a Győr-Szol, a tervek szerint július végén. A Szent István út a város egyik legforgalmasabb szakasza, a kézi öntözés az autósokat és a gyalogosokat is zavarja.

India Győrben ünnepelt, csütörtökön a Széchenyi István Egyetemen rendeztek konferenciát Mahatma Gandhi születésnek 150. és az indiai-magyar diplomáciai kapcsolatok felvételének 70. évfordulójának alkalmából. A tanácskozáson dr. Földesi Péter rektor kiemelte, ősztől még több indiai diák tanulhat tovább a Széchenyin, Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő a béke és az erőszakmentesség fontosságáról beszélt, míg dr. Fekete Dávid alpolgármester azt hangsúlyozta, hogy a béke megőrzéséért nap, mint nap tenni kell.

A szöveg és videók forrása: http://tv.gyorplusz.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →