Ne aggódjon, nem maradt le semmiről! Mutatjuk, mi történt a héten Győrben!

Dőljön hátra a fotelben és nézze meg a videókat!

Győr idén is bekapcsolódott a Nemzetközi Lions Ifjúsági cseretábor programsorozatába. A 16-22 év közötti fiatalok a világ szinte minden pontjáról érkeztek Magyarországra. A közel egy hónap alatt, 2 hetet Győrben töltenek a táborozók, akik nem csak a várost és környékét ismerhetik meg, de érzékenyítő programokon is részt vesznek. A Lions egy önkéntes alapon szerveződő közösség, amelynek klubjai főleg a vakoknak és gyengén látóknak segítenek, emellett sokat tesznek a környezetvédelemért és a cukorbetegség megelőzéséért.

A hétvégén rendezték meg Győrben a 12. Győrkőcfesztivált. Az ország egyik legnagyobb és legszínvonalasabb családi, művészeti fesztiválja ismét tízezreket vonzott a városba, még a határon túlról is érkeztek vendégek. Az idei rendezvény a Hetedhét művészet zöldben, Győrben, fantázianevet viselte, hiszen ezúttal a szervezők, a korábbinál még nagyobb hangsúlyt fektettek a különböző környezettudatosságra nevelő programokra.

Idén már a 15. Győri Rotary Fröccsnapokat rendezik meg a városban. Július 26. és 28. között újra a fröccs, a zene és a jótékonyság veszi át a főszerepet a Széchenyi téren. 12 faházban árulják majd a szénsavas nedűt, lesz fröccsterasz és a zenekedvelőknek sem kell csalódniuk, hiszen két színpadon, változatos kínálattal készülnek a szervezők. A fröccs eladásából befolyt összeget idén is karitatív jellegű programokra fordítják a Rotary-sok.

Egyre népszerűbb a Pannonhalmi Campus, amit ebben az évben már ötödik alkalommal rendeztek meg. A kurzus egy szellemi műhely, ahol az egyetemisták innovatív és rugalmas településfejlesztési programokon, előadásokon vehetnek részt. Az egy hét alatt a szervezők a Pannonhalmi Campust olyan népszerű kulturális eseményekkel színesítették, ami vonzó a városban és a környéken élők számára, így nagy sikert aratott, a dumaszínházas Dombóvári István és Aranyosi Péter fellépése is.

A szöveg és videók forrása: http://tv.gyorplusz.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →