Ne aggódjon, nem maradt le semmiről! Mutatjuk, mi történt a héten Győrben!

Dőljön hátra a fotelben és nézze meg a videókat!

Szépen alakulnak a bencés fejlesztések a Széchenyi téren, erről beszélt a Híradónak Most Balázs projektmenedzser. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, állami forrásból és egy Interreg program jóvoltából nagyszabású munkák zajlanak a templomban, a rendházban, a szerzetesi ebédlőkben és a patikában is, szeptembertől pedig többfunkciós porta és látogatóközpont is fogadja majd az érkezőket. A napokban látványos munka zajlik a magasban is, hiszen a templom két toronysisakjának rézlemezeit cserélik le.

Ezen a héten már megjelent a győri piacokon és a boltokban a friss, hazai görögdinnye. Idén várhatóan 200 ezer tonnánál több görögdinnye terem a földeken, jelentősen meghaladva a tavalyi 158 ezer tonnát. A vásárlók örömére elmondható, hogy jó minőségű termés várható. Az elmúlt években folyamatosan nőtt a hazai dinnyefogyasztás, a legutóbbi felmérések alapján évente 14 kilogramm dinnyét fogyasztunk el.

Hínármentes lesz a népszerű 3-as számú tározótó, Szabadhegyen. Erről a Győr-Szol kommunikációs vezetője számolt be Híradónknak. Ozsvárt Tamás kiemelte, a vízi növény elkezdte belepni a felszínt, de a vágásnak köszönhetően javulnak a vízi élőlények életfeltételei, látványban pedig jobban illeszkedik a tó a városias környezetbe. A 3-as számú tó környékén élők rendszeresen töltik szabadidejüket a tóparton, nekik sem mindegy, milyen képet mutat a vízfelület, a nyár kellős közepén.

Családok, biztonság és növekedés, erről szól Magyarország jövő évi költségvetése. Néhány napja fogadta el az Országgyűlés a 2020-as büdzsét, ami jóval több pénzt biztosít oktatásra, egészségügyre, kultúrára, turisztikára és a családok támogatására is, mint korábban. A jövő évi költségvetés Győr és térsége számára sok lehetőséget biztosít, folytatódhatnak a megkezdett állami beruházások, újak indulhatnak, valamint a környékbeli családok életét is megkönnyítik. A város országgyűlési képviselői is pozitívan értékelték az elfogadott büdzsét.

A szöveg és videók forrása: http://tv.gyorplusz.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →