Ne aggódjon, nem maradt le semmiről! Mutatjuk, mi történt a héten Győrben!

Dőljön hátra a fotelben és nézze meg a videókat!

Idén áprilisig 470 darab elektromos töltőállomást helyeztek üzembe, amelyekhez összesen 858 darab kútfej tartozik – adta hírül az engedélyek kiadásáért felelős Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal. Az elektromos töltőállomások számának növekedésével 2017-hez képest, 2019 első negyedévében a töltések száma meghétszereződött. Az elektromos és hibrid autók eladása ugyan növekedett Magyarországon, de továbbra is kérdéses, hogy vajon megtérül egy közel 10 millió forintos autó ára.

Minden év júliusában a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum meghívására, külföldi és magyar képzőművészek érkeznek Győrbe, hogy három hétig itt éljenek és alkossanak. Az idei Nemzetközi Művésztelep különlegessége, hogy a szervezők két időszaki kiállítás múzeumi helyszínein mutatják be, a kortárs képzőművészeti programban résztvevő 7 magyar és 4 külföldi alkotót. A művésztelep hagyományosan, a három hét alatt készült alkotásokból rendezett kiállítással zárul majd.

Az elektromos hajtásé és az e-motoroké a jövő, az Audi újabb, 41 milliárd forint értékű fejlesztése pedig a jövőt építi Győrben. Erről beszélt a külgazdasági és külügyminiszter a beruházás bejelentésekor Budapesten. Szijjártó Péter kiemelte, a fenntarthatóság fontos szempont a kormány számára, ezért támogatták szívesen az Audi e-transzformációs projektjét. A fővárosi bejelentésen Borkai Zsolt polgármester személyesen köszönte meg a beruházónak és a támogatónak, hogy közösen építik a jövőt Győrrel.

Évek óta tartja stabil növekedési dinamizmusát a Széchenyi István Egyetem a felvett hallgatók számát tekintve. 2017-ben 3420, tavaly már 3762, idén szeptembertől pedig 4060 elsőéves hallgató kezdheti meg tanulmányait a győri és a mosonmagyaróvári campusokon. A növekedés rátája impozáns a Széchenyin, hiszen csaknem háromszorosa az országos átlagnak. Nem csak az elsőévesek száma nő folyamatosan, de a leendő gólyák hozott pontszáma is jelentősen emelkedett.

A szöveg és videók forrása: http://tv.gyorplusz.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →