Ne aggódjon, nem maradt le semmiről! Mutatjuk, mi történt a héten Győrben!

Dőljön hátra a fotelben és nézze meg a videókat!

Tovább emelkedik a magyar járműpark átlagos életkora, de az öregedés kicsit legalább lassult az elmúlt időszakban. A magyarországi utakon már több mint 3,5 millió autó fut és a statisztikák szerint az átlagéletkoruk 14 év, ami 0.7 évvel magasabb, mint korábban volt. Ez annak köszönhető, hogy még mindig jelentős mennyiségű, 10 évesnél idősebb autót hoznak be külföldről, mondta Híradónknak az egyik győri autószalon kereskedelmi igazgatója.

Zene, fröccs, zsíros kenyér, jótékonyság. Ezekkel telt a hétvége Győr belvárosában, ami a szeszélyes időjárás ellenére ez alkalommal is több ezer szórakozni vágyót vonzott a Széchenyi térre. A 15. Rotary fröccsnapok alkalmából ismét kitettek magukért a szervezők, hiszen a 12 italt kínáló faház mellett zenéből és kulturális programokból sem volt hiány a három nap során. Aki a hétvégén szomjoltót rendelt a faházak valamelyikében, az adományával a Rotary Club karitatív tevékenységéhez járult hozzá.

Július 1-től igényelhetik a három- vagy többgyermekes családok a 2,5 millió forintos autóvásárlási támogatást. 7 személyes, új gépjármű vásárlása esetén a 2,5 milliós, nem visszatérítendő támogatás fontos feltétele, hogy a család legalább három gyermek után legyen jogosult családi pótlékra, valamint az igénylő rendelkezzen érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel. Győrben is nagy az érdeklődés az autóvásárlási támogatás iránt, ami az egész magyar autópiacot megmozgatta.

Komoly nemzetközi sikert aratott a Győri Balett szólistája. Daichi Uematsu, a július 15. és 21-e között, Bécsben megrendezett VIAF Nemzetközi Táncfesztiválon, férfi felnőtt szóló kategóriában a harmadik helyet szerezte meg. A táncművész Velekei László művét adta elő, amivel a legjobb előadás díját is megnyerte az osztrák fővárosban. A rangos táncfesztivál színvonalas gáláján egyébként Herkovics Eszter Adria és Luigi Iannone is képviselték a Győri Balett társulatát.

Újabb négy pályázati felhívást tesz közzé a kormány a Magyar Falu programban – közölte Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Két pályázati felhívást egyházi és önkormányzati fenntartású temetők felújítására írtak ki, erre a célra hárommilliárd forint áll majd rendelkezésre. Emellett szintén három-három milliárd forint, értékben pályázhatnak, települések óvodaudvarok fejlesztésére, illetve közterület-karbantartási eszközök beszerzésére.

A szöveg és videók forrása: http://tv.gyorplusz.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →