Ne aggódjon, nem maradt le semmiről! Mutatjuk, mi történt a héten Győrben!

Dőljön hátra a fotelben és nézze meg a videókat!

Kivétel nélkül Győr minden városrészét érinti az utóbbi évek ingatlanfejlesztési bummja, nincs ez másként Vízivárosban sem. A városrészben az építkezések miatt új utakat is nyitottak a szakemberek, ebből adódóan pedig az addig megszokott forgalom lényegesen nagyobb lett. A korábban zsákutcaként működő Vidra utcába a forgalom csökkentése érdekében két fekvőrendőrt helyeztek ki, emellett pedig a korábban problémát okozó esővíz miatt sem kell tovább aggódniuk a városrész lakóinak.

A győriek és a Győrbe látogatók egyik legnépszerűbb rendezvénye zajlott a hétvégén a városban. Egészen a Barokk-korig repített vissza a 27. alkalommal életre hívott Barokk Esküvő. A nagyszabású szertartás köré három napos program kavalkádot szerveztek a Győri Művészeti és Fesztiválközpont szakemberei. Az esküvő pikantériáját és hitelességét az szolgáltatta, hogy szombat este egy valódi jegyespár mondta ki a boldogító igent a rendezvény keretében.

Jótékonysági rendezvénynek adott otthon a Győri Cyberjump. A trambulin park szociálisan rászoruló gyerekeknek biztosított kikapcsolódási lehetőséget a pénteki nap folyamán. Három intézmény pártfogoltjait látták vendégül Győrben, ezzel is felhívva a társadalom figyelmét a jótékonykodás fontosságára. Több mint 80 gyermek használhatta ingyen a különböző játékeszközöket.

Két kerek évfordulót is ünnepel a világhírű Győri Balett 2019-ben. A társulat 40 éves lett idén, Kiss János igazgató pedig a napokban töltötte be 60. életévét. A Kossuth és Liszt Ferenc-díjas Érdemes Művész kedden este családjával, barátaival és kollégáival ünnepelte a jeles napot, ahová stábunk is meghívást kapott.

Egy balkezeseket tömörítő amerikai szervezet kezdeményezésére 1992 óta minden év augusztus 13-án ünnepeljük a Balkezesek Világnapját. A Föld népességének csaknem 15 százalékát teszik ki az elsősorban balkezüket használók. A balkezesség nem megszokás, hanem biológiai alapokon nyugvó, a balt a jobbal szemben előnyben részesítő kézhasználat, ami a jobb agyfélteke dominanciájával magyarázható.

A szöveg és videók forrása: http://tv.gyorplusz.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →