Ne aggódjon, nem maradt le semmiről! Mutatjuk, mi történt a héten Győrben!

Dőljön hátra a fotelben és nézze meg a videókat!

Vasárnap estig hatvan faházban kóstolhattuk meg Magyarország meghatározó borvidékeinek nedűit a Széchenyi és Danukapu téren a 12. Győri Bornapokon. A rendezvényen megválasztották a fesztivál és Győr város borát is. Idén a szakmai zsűri a Herold Pincészet 2018-as sárga muskotályára szavazott, így a pannonhalmi borvidék legfiatalabb pincészete érdemelte ki az elismerő címet. A négy napos rendezvényen a finom borok mellett, élvezetes zenei programok is várták a közönséget.

Nagy közönségsikert aratott a Total Dance Fesztivál a győri nyárzáró koncerten. A fellépők különleges hangulatot teremtettek a Városháza előtt felépített színpadon. Az est folyamán fellépett a Safri Duó, az Aqua, Jenny az Ace of Base-ből, a magyarok közül pedig DJ André, a Happy Gang és a Hip Hop Boyz is. Borkai Zsolt polgármester a koncert előtt kiemelte: az évek múlásával egyre nehezebb újdonságot hozni a városba, hiszen eddig számos kiváló előadó lépett már fel Győrben, ezért most, valami egyedit kínáltak a szórakozni vágyóknak.

7. alkalommal rendezik meg Győrben a THE VOICES! operagálát a Széchenyi téren. Szombat este 8 órától az Plácido Domingo’s Operalia díjazott fiatal művészei lépnek fel. Az évről évre több ezres közönséget vonzó szabadtéri esteket napjaink egyik legrangosabb hazai operaeseményeként jegyzik. A nemzetközi gálára már pénteken megkezdődött a próba a Győri Filharmonikus Zenekar közreműködésével. A város meghívásának köszönhetően, a nézők az állóhelyekről, ingyenesen nézhetik meg a különleges előadást.

A Xantus János Állatkertben, pénteken, meghosszabbított nyitva tartással, 22 óráig az Állatkertek Éjszakájára várták a látogatókat. A jeles napra idén is izgalmas programokkal készültek az állatkert munkatársai. A látványetetéseken az érdeklődők azt is meg tudták figyelni, ahogy a ragadozók becserkészik a zsákmányukat. Szervezők elárulták a Híradónak, hogy ebben az évben a vadkutyák és az orrszarvúak kerültek az est középpontjába.

Véget ér a két és fél hónapos nyári vakáció, a hétvégén már az évnyitókat tartják az iskolákban, hétfőn pedig becsengetnek és kezdődik a 2019-2020-as tanév. Míg a diákok számára elsősorban pihenéssel, kikapcsolódással és táborozással telt a vakáció, a tanárok ezen a héten már gőzerővel készültek a szeptemberi iskolakezdésre. Győr egyik meghatározó általános iskolájában, a Gárdonyiban komoly munkák zajlottak a nyáron, pénteken tantestületi ülés volt, hétfőn pedig, igaz egyelőre csak ráhangoló jelleggel, de indul a tanév.

A szöveg és videók forrása: http://tv.gyorplusz.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →