Ne aggódjon, nem maradt le semmiről! Mutatjuk, mi történt a héten Győrben!

Dőljön hátra a fotelben és nézze meg a videókat!

A Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari Tagozata idén 17. alkalommal rendezte meg az Euroregionális kenyérfesztivál és kézműves találkozót, ami évről-évre számos pékségnek és cukrászipari vállalkozásnak kínál térítésmentes bemutatkozási lehetőséget. A programon a nagyközönség megismerhette a minőségi alapanyagokból készült termékeket, egyedi fejlesztéseket és új technológiákat, amelyek az egészséges élelmiszerek fogyasztását szolgálják.

A hétvégén rendezték a városban a 2. Győri Filmnapokat. A program csütörtökön indult és egészen vasárnap estig tartott. A diafilmektől elkezdve, a korszakos alkotásokon át, egészen a friss, mai underground koncertig, színes programkínálattal találkozhattak a belvárosba látogatók. A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum rendezésében, az önkormányzat támogatásával és a Szent László Látogatóközpont közreműködésével ismét színvonalasra sikeredtek a Győri Filmnapok.

Befejeződött a Szigethy Attila út felújítása. A korszerűsített és átalakított szakaszokat hetek óta használhatják az autósok, kedd délután pedig hivatalosan is átadták a fejlesztést. A beruházásnak köszönhetően közel 800 méter hosszon újult meg az aszfalt és a szegélyek, 3 új autóbuszöböl épült és egy új jelzőlámpás csomópontot is kialakítottak. A Szigethy Attila úton, a Fehérvári út és Bartók Béla út között a régi közvilágítási lámpafejeket, korszerű LED fényforrásokra cserélték.

A korábbi évekhez hasonlóan, idén is elindította Kamara a vállalkozásokért című tantárgyát a Széchenyi István Egyetemen, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A kurzus célja, hogy segítse a hallgatók vállalkozóvá válását, bővítse kamarai ismereteiket és növelje kapcsolati tőkéjüket. Ebben a szemeszterben 50 fővel indult el a tantárgy, amelynek népszerűségét jól mutatja, hogy alig 10 perc alatt be is telt a meghirdetett létszám.

A Győri Nemzeti Színház Korok és történetek címmel hirdette meg idei évadát. Valamennyi színdarab, amit műsorra tűznek valós eseményeket dolgoz fel, illetve valós személyekhez köthető. Az évad első nagyszínházi bemutatója, a Szibériai csárdás, az I. világháború történéseit és a Csárdáskirálynő című operett világ sikerét idézi meg, míg a Kisfaludy termes nyitó premier, A király beszéde a II. világháború kirobbanásakor játszódik, és bemutatja VI. György brit trónörökös és logopédusának igaz barátságát.

A szöveg és videók forrása: http://tv.gyorplusz.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →